Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Kjøttpudding (nok til 3-4)

Sunday Sep 6, 2015

Det finnes mange oppskrifter på kjøttpudding. Mange av dem inneholder bare kjøttddeig. Da synes jeg man heller får kalle det kjøttkakepudding. Jeg lager av hovedsaklig medisterdeig. Denne deigen er normalt ferdig krydret så jeg har lite annet enn pepper i den. Tar ca en time å klargjøre og er generelt lite jobb. Det mest krevende er å huske å ta deigen ut av dypfryseren på forhånd.

Denne oppskriften passer til en brødfrom som rommer 1.5 liter.

Ferdig stekt før oppdeling

Ferdig stekt før oppdeling

1000 g medisterdeig
200 g karbonadedeig
Litt pepper. 0.5 ts går fint

Man kan droppe karbonadedeigen, men jeg liker den litt grovere konsistensen den bidrar til.

Bland alt sammen og fordél utover i en brødform. Glatt overflaten. Det er ganske mye fett i medisterdeigen så det er normalt ikke nødvendig å smøre formen. Gjør det og du vet du har en vrien form der alt setter seg fast. Stikk inn et steketermometer på det tykkeste og plassér formen midt i stekeovn på 180 grader i et vannbad (det gjør resultatet saftigere). Kjøttpuddingen er ferdig når termometeret viser 75 grader. Det tar ca en time.

Servér med kokte poteter, brun saus (denne er best) og grønnsaker. Jeg synes rosenkål passer fint. Jeg liker også å ha rørte tyttebær ved siden av.

Rester kan helt fint fryses. Om de skjæres i skiver først går det raskere å tine opp senere.

Comments are closed.