Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Tyttebærsyltetøy

Tuesday Sep 27, 2011

Normalt bruker jeg rørte tyttebær som tilbehør til visse kjøttretter. Man kan bruke tyttebærsyltetøy istedenfor. Forskjellen ligger i at rørte bær er rå, mens syltetøyet blir kokt. Sukkermengden er den samme. Syltetøyet kan i tillegg brukes som pålegg eller i andre sammenhenger der man bruker syltetøy.

Godt modne bær

Godt modne bær

Ingredienser
2 kg rensete tyttebær
6 dl vann
1 kg sukker
2-3 kanelstenger eller f.eks. nellikspiker
70 g fruktpektin (en pose), avhenger av hvor modne bærene er

Hel kanel passer bra til

Hel kanel passer bra til

Hell bærene i en kjele sammen med vann og kanelstenger. Varm opp og kok forsiktig i 15 minutter. Skum av om nødvendig. Ha så i sukker og rør alt ut. Tilslutt har man i pektin og blander godt. Kok i noen sekunder etter at sukker og pektin er rørt inn. Fjern kanelstenger og hell syltetøyet på passende rengjorte glass. Lagre kjølig og mørkt.

Bærene må sprekke for å gi god smak

Bærene må sprekke for å gi god smak

Tyttebær inneholder en god del pektin, spesielt om de ikke er overmodne, så mengden er noe man må prøve seg fram til over tid. Man kan varme opp syltetøy som er satt på glass på nytt og tilsette mer pektin om syltetøyet ikke stivner nok.

Comments are closed.