Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Kyllingnuggets (12-13 stk)

Sunday Oct 17, 2010

Fordelen med å lage hurtigmat hjemme er at man vet helt nøyaktig hva som brukes. Til Kyllingnuggets bruker jeg kyllingfileter som utgangspunkt, men man kan bruke ferdig kyllingkjøttdeig om man ikke har en kjøttkvern for hånden.

Litt store nuggets. Nesten ferdige

Litt store nuggets. Nesten ferdige

Man beregner fire nuggets pr. person.

Deig
400 g kyllingdeig. Det tilsvarer 3-4 kyllingfileter
100 g raspet hvitt brød (uten skalk)
1 finhakket løk
1 finhakket fersk chili (kan sløyfes)
50 g raspet ost. Helst fersk parmesan
1 egg
1 ts salt
1 ts pepper
0.25 ts kayennepepper

Panering
1 lettpisket egg
griljermel
salt og pepper

Kvern kjøttet først om nødvendig. Bland så godt sammen og la det stå i kjøleskap en stund, minst 30 minutter, men den 2-3 timer går fint om det passer. Form boller av deigen og klem dem flate før de has i eggeblandingen og deretter melet. Stek med mye smør og eventuelt nøytral olje i 4-5 minutter på hver side til fargen blir gyllen. Bruk moderat varme slik at kjøttet blir gjennomstekt før yttersidene blir for mye stekt.

Servér med en passende salat, sursøt dipp og f.eks. ovnstekte poteter.

Comments are closed.