Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Ovnstekte poteter (2 porsjoner)

Tuesday Feb 2, 2010

Dette er vel antagelig den minst arbeidskrevende måten å tilberede poteter på. Det tar litt lenger tid enn å koke dem, men planlegger man litt gjør ikke det noe. Ikke er det mulig å koke dem i stykker heller.

Stekt uten skall

Stekt uten skall

8 middels store rene mandelpoteter (eller andre poteter)
1 rødløk. Jeg bruker ikke alltid dette
Olivenolje
Balsamico-eddik
Litt salvie og rosmarin. Helst fersk, men tørket går også fint.
Havsalt

Skrell potetene om ønskelig. Jeg pleier ikke å gjøre dette. Del poteten i halve deler. Hell olivenolje i bunnen av en ildfast form slik at hele formen er dekket. Riss et mønster i potetflaten med en gaffel (gir sprøere og bedre overflate etter steking) og legg dem med bunnen ned i oljen. Kutt opp rødløken i båter og legg over potetene. Hell over litt mer olje og deretter eddik. Dryss urtene over sammen med litt salt til slutt.

Stek midt i stekeovn på 200 grader i ca en time. I min ovn er det passe med ca 55 minutter.

Dryss litt mere salt over etter steking.

Comments are closed.