Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Marsinpankuler med pistasj og mandler. Ca 20 stykker

Monday Dec 30, 2013

Enkel variant av julemarsipan. Blir ekstra god med ristede mandler i marsipanen.

Gode munnfuller

Gode munnfuller

200 g marsipan
20 g hakkede mandler
Pistasjråmasse eller pistasjessens og litt grønn konditorfarge
100 g mørk sjokolade
50 g hvit sjokolade

Rist hakkede mandler ved 180 grader i stekeovn til de blir gyldne. Det tar ca 15 minutter. Kna inn pistasjråmasse i marsipanen eller bruk essens og litt grønn konditorfarge. Smak til da styrken kan variere med fabrikat. Kna så inn mandlene og rull ut kuler på 10 g hver. Sett i kjøleskap og smelt mørk sjokolade i vannbad. Rull så kulene i sjokolade og sett i kjøleskap på nytt. Etter at sjokoladen er helt stiv kan man kutte vekk eventuell overflødig sjokolade nederst på kulene. Smelt hvit sjokolade i vannbad og bruk en fin kakesprøyte til å ringle sjokoladen over kulene.

Lagre kjølig. Kulene holder seg da bra i mer enn en uke.

Comments are closed.