Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Kirsebærsyltetøy

Wednesday Feb 8, 2012

Kirsebær egner seg utmerket til syltetøy. Man bør ikke forveksle dem med moreller som er søtere og generelt har mindre kjøtt i forhold til steinen. Det er ikke så lett å få kjøpt kirsebær i butikk, men mange har et tre i hagen eller en gård med selvplukk i nærheten. Jeg plukker bærene så sent det går slik at de er søtest mulig. Da er det vepsen jeg konkurrerer med.

Bær rett fra hagen klare til å renses

Bær rett fra hagen klare til å renses

Renhold og oppbevaring
Se kommentarer her

Ingredienser
2 kg rensete kirsebær uten stein
2 dl vann
1 kg sukker
2 vaniljestenger
1 pakke pektinpulver (70 g)

Skummet fjernes etter kokingen

Skummet fjernes etter kokingen

Skyll og rens bærene. Fjern så steinene med en steinfjerner eller tynn kniv. Rens vaniljestengene og kok så bærene sammen med sukker, vann, vaniljefrø og vaniljestenger i ca fem minutter. Fjern eventuelt skum som dannes. Ha så i pektinpulveret, rør om og la alt koke ett minutt til. Hvis man vil kan man knuse noen av steinene, plukke ut kjernene, hakke dem fint og ha i syltetøyet. De gir en smak av mandel. Hell syltetøyet over på sterile glass. Glassene lagres mørk og kjølig.

Comments are closed.