Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Marsipankuler med valnøttkjerner

Sunday Jan 1, 2012

Dette er hovedsaklig marsipanbiter for voksne, men jeg har i grunnen likt den så lenge jeg kan huske. Da jeg var liten ble de laget uten rom.

Ypperlig julesnop

Ypperlig julesnop

Lag råmarsipan som beskrevet her. Det kan være en fordel å ikke bruke mer eggehvite enn absolutt nødvendig siden det skal tilsettes mer væske. Mørk rom passer smaksmessig godt med valnøtter. Jeg pleier å prøve meg fram, men 2-3 ts pr 150 g marsipan bør passe. Bland godt og trill ut kuler som trykkes litt flate. Størrelsen må være slikt at en halv valnøttkjerne kan trykkes på.

Lagre bitene så lufttett som mulig. I bokser eller glass. De holder seg fint i 10 dager, en hel jul, om de lagres kjølig.

Comments are closed.