Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Multesyltetøy

Tuesday Aug 30, 2011

Dette er luksussyltetøy. Det avhenger helt av hvordan multesesongen utvikler seg om det blir syltetøy eller ikke. Rå dessertbær i fryseren har første prioritet, dernest syltetøy. Man trenger ikke reise til fjells eller nordover for å få den tilmålte mengden. Det finnes godt med bær en sykkeltur fra Oslo.

To til klare for plukkekoppen

To til klare for plukkekoppen

Ingredienser
2 kg multer
1 kg sukker
70 g (en pose) fruktpektin

Dette blir et stivt syltetøy som ikke renner av brødskiven. Bruk mindre pektin om ønskelig.

Ferdig saftet og akkurat varmet opp

Ferdig saftet og akkurat varmet opp

Rør bær og sukker forsiktig sammen i en kjele slikt at bærene ikke moses i stykker. La blandingen safte seg i 2-3 timer. Varm så kjelen langsomt opp og la den putre svakt i 15 minutter. Rør forsiktig eller rist på kjelen noen ganger. Ha så i pektinet og rør det forsiktig inn og la det putre et minutt til. Ta kjelen av varmen og fjern eventuell skum som har samlet seg. Hell så syltetøyet på klargjorte glass. Lagre kjølig og mørkt.

Ferdig luksuspålegg

Ferdig luksuspålegg

Comments are closed.