Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Tomatsuppe (4 porsjoner)

Tuesday Jun 14, 2011

Lager man tomatsuppe selv gjelder det at tomatene er godt modne. Det blir best smak da. Oppskriften under gir en suppe som er sterkere enn en vanlig posesuppe. Suppen kan utmerket kjøles ned i kjøleskap ned og spises kald på en varm sommerdag.

Tomatsuppe uten Toros hjelp

Tomatsuppe uten Toros hjelp

Suppen
8 dl kylling- eller grønnsakskraft (eller 2x buljongterninger)
1 finhakket løk
3 fedd finhakkete hvitløk
2 finhakkete gulrøtter
12-15 små klasetomater delt i to
1 boks hele hermetiske skinnfrie tomater
0.5 ts kajennepepper, eventuelt 1 finkuttet chili uten frø
1 ts oregano
0.5 ts pepper
0.25 ts kanel
1 neve ferske basilikumblader
1 dl kremfløte
0.5 ts sukker eller litt honning av ønsket type
Olivenolje til steking

Pynt
Grovrevet parmesan
Basilikumblader

Har man kylling- eller grønnsakskraft bruker man det. Ellers passer det med to terninger buljong. Varm isåfall opp vannet og løs opp buljongen. Ha løken i stekepanne og stek blankt i olivenolje. Tilsett hvitløken etter en stund da den ikke tåler steking så godt som løken. Tilsett så gulrøttene, tomatene og krydderet og kok på lav varme under lokk i 30 minutter. Gulroten gir suppen farge og fylde. Rør om en gang i blant. Tilsett så basilikumblader og bruk en stavmikser for å gjøre suppen så jevn som man ønsker. Ha i fløten og bland godt. Smak til med salt (avhenger av kraften), sukker/honning og kanskje litt olivenolje.

Dryss grovrevet parmesanost over suppen og ha basilikumblader til pynt. Servér f.eks. med hardkokte egg og brød. Jeg synes focaccia passer godt til.

Comments are closed.