Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Trippelnøtt (30 stk)

Monday Jan 4, 2010

Dette er konfekten alle kan lage. Man trenger ristede hasselnøtter men det kan man lage mange uker i forveien.

Hasselnøtter og melkesjokolade

Hasselnøtter og melkesjokolade

90 ristede hasselnøtter
200 g melkesjokolade

Rist hasselnøtter som beskrevet her eller her. Smelt sjokoladen i et vannbad og ha alle nøttene i bollen med sjokoladen. Ta tre og tre nøtter og legg sammen i en trekant på et fat dekket med stekepapir. Sett fatet i kjøleskap. Etter at sjokoladen er helt stiv (gjerne dagen etterpå) tas fatet ut og overflødig sjokolade skjæres vekk fra bunnen av konfektbitene. Smelt avkappet sammen med det som ble igjen i vannbadet og ha i en sprøytepose. Sprøyt så på sjokolade i ønsket mønster på toppen av bitene. Sett i kjøleskap. Straks sjokoladen har stivnet kan bitene legges i en tett boks. De holder seg fine i mange uker.

Comments are closed.