Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Ristede hasselnøtter

Monday Nov 10, 2008

Ristede hasselnøtter får en kraftigere smak enn ferske. Man kjenner smaken f.eks. i Firkløver- og Helnøttsjokolade. Ristede hasselnøtter passer i bl.a. i salater og i konfekt.

Ristede hasselnøtter

Ristede hasselnøtter

Det vanskeligste med å riste hasselnøtter er at de fort blir brent eller ristet for mye. Samtidig må de oppvarmes lenge nok for å få ønsket smak. Det er derfor enklest å bruke lav temperatur og steke en stund.

Legg nøttene i en ildfast form eller langpanne. Stek på 180 grader, midt i ovnen i ca 20 minutter. Ta ut nøttene (de er svært varme) og legg dem i et frottéhåndklede og gni av så mye av skallet som du kan. Bruk et håndklede du kan avse til slikt. Det er vanskelig å få vekk all fargen igjen. Jeg pleier også å fjerne skall med fingere etter å ha brukt håndkledet. Rist så videre på 150 grader i 20 minutter en gang til.

Det kan være en fordel å riste i flere omganger da man må fjerne skallene raskt mens nøttene er varme. En pose på 250 gram er i meste laget, men går om man har liten tid.

Comments are closed.