Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Sjokoladefondue

Tuesday Jul 7, 2009

Dette er den ultimate retten for sjokoladeelskere.

En utmerket kombinasjon

En utmerket kombinasjon

Sjokolade
200 g mørk sjokolade
100 g lys sjokolade
1 dl kremfløte
1-2 ss konjakk, whisky eller likør

Kok opp fløten, brekk sjokoladen i biter og rør inn i fløten til den smelter. Tilsett konjakk etter smak. Ha eventuelt i litt melis hvis du vil ha blandingen søtere. Dette avhenger av sjokoladetypen du bruker. Ha den varme sjokoladen i fonduegryte og hold varm. Man kan ha i litt kaffepulver og kanskje litt kaffelikør for en mokkafondue, eller man kan bytte den mørke sjokolade ut med toblerone eller hvit sjokolade for en litt annen smak.

Frukt mm
Frisk frukt i biter som jordbær, kiwi, banan, pærer, physalis, ananas, stjernefrukt, kirsebær. Man kan også bruke hermetisert fruks som aprikoser og ferskner. Svisker og ikke minst marshmallows går også bra.

Fest bitene på pinner man ellers bruker til grille med, eventuelt lange gafler som er laget for formålet.

Comments are closed.