Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Iskrem med Mozart-likør og sjokolade (for 3-4 personer)

Tuesday Nov 4, 2008

Bilde mangler foreløpig

1 boks kremfløte (1/3 liter).
2 dl helmelk.
100 gram sukker.
4 eggeplommer (jeg foretrekker størrelse Large).
1 dl Mozart-likør.
1 dl sjokoladepletter eller små biter.

Oppskriften er tilpasset i menge til iskremmaskin fra Kenwood.

Sett sjokoladen i fryser eller kjøleskap.

Pisk eggeplommer og sukker sammen til eggedosis. Bland med kremfløte og melk. Ha alt i en gryte og varm opp under omrøring til væsken når en temperatur på ca. 80 grader. Ett elektronisk steketermometer er en god hjelp. Røren skal ikke koke da den ellers kan skille seg. La røren tykne litt slik an man få en hinne på sleiven man rører med. Kjøl røren ned. Først i vannbad og dernest i kjøleskap. Ha i likøren og bland godt før røren settes i kjøleskap.

Når røren har blitt kald nok (fordelaktig med så kald røre som mulig fordi det er begrenset kuldekapasitet i iskremmaskinen) heller man den i iskremmaskinen og lar maskinen gå så lenge som ønskelig/mulig. Ofte 45-60 minutter. Ha i sjokoladepletter etter at isen er rørt sammen. Isen kan settes i fryser etterpå om man vil ha den enda stivere. Ha for eksempel isen i porsjonsformer man kan dunke den ut av senere. Eventuelt kan man sprøyte den i glass med en gang. Da er det ikke sikkert man kan bruke sjokoladepletter. Det avhenger av sprøytestørrelsen.

Jeg bruker Mozart Gold likør, men andre typer som for eksempel Baileys kan også benyttes. Sjokoladeplettene er kjøpt hos Pals.

Comments are closed.