Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Røstipoteter (6 stk)

Saturday Feb 21, 2009

Røstipoteter

Røstipoteter

700 g rå poteter (etter skrelling)
5 stk sjalottløk
1 pakke kruspersille
50 g ost (f.eks Norvegia)
2 egg
1 ts salt
12 knuste pepperkorn

Skrell poteter (helst melne, f.eks. Kerrs Pink) og rasp med grønnsaksjern. Ha bitene på et håndklede og klem ut så mye fuktighet som mulig. Kutt opp sjalottløken og kruspersillen i små biter, rasp osten og alt bland i. Ha i salt og pepper og bland i eggene. Stek med smør på middels varme i ca tre minutter på hver side. Jeg former snøballstore klumper som jeg klemmer flate med hendene og har i stekepannen. Der klemmer jeg dem enda litt flatere slik at tykkelsen er omtrent den samme overalt.

Comments are closed.