Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Risotto med sopp

Thursday Jan 8, 2009

Denne retten er en god grunn til hvorfor man bør tørke kantareller i høstsesongen så man har til hele året. Jeg vet ikke helt hvor mange gram tørkede kantareller man trenger, men alle tørkede sopper skal først legges vann en stund (20-30 minutter). Beregn mengde utfra vekt etter at de har tatt til seg vann.

Ferdig risotto

Ferdig risotto

Bruk bløtevannet fra soppen som basis om du bruker kyllingbuljongterning. Har man kyllingkraft så bruk bløtevannet om det trenges mer væske enn planlagt.

Ingredienser
400 g ferske kantareller
Tørket steinsopp. En pose
2.5 dl risottoris
2 finhakket sjalottløk
2 finhakkede hvitløkfedd
1.5 dl hvitvin
7 dl kyllingkraft. Ekte eller buljong
50 g fersk revet parmesanost
2 ss nøytral olje
Olivenolje
Sitronsaft
2 ss smør
2 kvaster frisk estragon
Salt og nykvernet pepper

Børst og rens soppen hvis de er skitne og riv dem i strimler. Bløt opp først om nødvendig. Ha i en stekepanne og stek soppen. Det er viktig med høy temperatur ellers vil de bli kokt. Under steking vil kantarellene miste væske, la dette få koke inn igjen slik at de beholder smaken.

Varm opp kraften og hold den varm. Man skal aldri ha kald væske i risotto som steker.

Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres dette blankt i en panne med olje. Tilsett risen og la den steke med i ca. ett minutt. Ha i litt sitronsaft og hvitvinen. Spe med mer kyllingkraft etterhvert. Risen skal aldri blir tørr. La risottoen koke i ca. 20 min på svak varme. Bruk vann eller helst bløtevannet om man trenger mer væske (begge deler skal være varmet opp). Risen skal være litt bløt når den er ferdig. Rør inn smør. Rør i parmesanost og ha i salt og pepper og smak til. Ha så i 1-2 ss olivenolje, sitronsaft og finhakket estragon. Bland i soppen.

Eventuelle rester holder seg fint i kjøleskap til dagen etter.

Comments are closed.