Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Byggkrem (for 2-4 personer)

Tuesday Nov 4, 2008

Dette er en byggrynsvariant av riskrem. For de som bryr seg om glykemisk indeks så er byggryn å foretrekke fremfor ris. Personlig synes jeg det viktigste er smaken. Konsistensen er i nærheten av ”al dente” så tyggemotstanden er større enn for riskrem.

Servert med likørkirsebær. Utmerket

Servert med likørkirsebær. Utmerket

Ingredienser
80 gram byggryn
2 dl vann

6 dl melk. Skummetmelk går bra
1 ss smør
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker

2.5 dl kremfløte
2 ss sukker

Legg grynene til bløt i vannet natten over. Hell av vannet, ha i en kjele og bland inn melk, smør, sukker og vaniljesukker. Småkok alt en times tid. Ikke for høy temperatur og man må røre jevnlig. Man vil etterhvert få en tykk grøt. Koker man uten grytelokk kan det hende man bør ha i en vannskvett mot slutten for å motvirke væsketapet fra dampen. Sett til kjøling. Eventuelt i kjøleskap. Pisk krem og bland i grøten når den er kald nok. Sett i kjøleskap til servering.

Servér med rød saus, syltetøy eller lignende.

Comments are closed.