Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Chilimarmelade

Saturday Feb 4, 2023

Utmerket tilbehør til ost og kjeks. Jeg pleier å lage det når sesongen er god og jeg har et overskudd av chili (og noen ganger paprika). Jeg bruker en chilivarianten ‘Cayenne long slim’ som er omtrent av samme styrke som de røde man kan kjøpe i alle butikker.

150 g renset rød chili
150 g renset rød paprika (vanlig eller lang)

6 dl eplecidereddik
1 kg sukker
35 g fruktpektin

Chili og paprika moses i en kjøkkenmaskin med kniver.

Varm opp eddik og sukker til sukkeret har smeltet. Bland i mosen og la putre/koke i ca 15 minutter. Bland så i pektin, la putre videre i ett minutt. Trekk så kjelen av platen og kjøl ned marmeladen i 20-25 minutter. Ha på steriliserte glass og lagre mørkt og kjølig. Min erfaring er at det da holder seg fint i iallfall et par år.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.