Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Pastasaus av ferske tomater

Wednesday Sep 15, 2021

En enkel men veldig god pastasaus jeg lager på høsten av tomater fra hagen. Man kan såklart kjøpe tomatene også.

Tomatene er akkurat kommet i kjelen

Tomatene er akkurat kommet i kjelen

5-6 ss olivenolje

2 gule kepaløk i små biter
2 gulrøtter i små biter
3 stilker stangselleri i små biter
4 fedd hvitløk i små biter

ca 5 dl kyllingkraft eller vann med kyllingbuljong
1600 g tomater (jeg bruker sungold)
En neve fersk basilikum revet i biter

salt og pepper

Det er et tynt skall på sungold så jeg bruker ubehandlete tomater, men med andre typer kan man eventuelt velge å skålde og ta av skinnet først.

Jeg bruker en stor kjele der jeg både steker ingrediensene og senere koker ned tomatene. Ha løken i kjelen og stek på svakt varme i ett par minutter slik at den blir blank. Ha i gulrøtter og stangselleri og stek videre i 7-8 minutter. Ha i hvitløken helt på slutten (hvitløk har lett for å bli stekt for mye). Hell så i kyllingkraft eller buljong, tomater og basilikum. Alt skal nå putre på medium til svak varme til sausen har kokt ned så det skal ikke være et lokk over kjelen. Dette tar litt tid, jeg regner 90 minutter. Mot slutten bruker jeg ofte en potetmoser til å mose innholdet litt.

Smak til med salt og pepper. Jeg dropper ofte dette da smaken er slik jeg ønsker det med en gang, men dette kan avhenge av hva slags kraft man bruker.

Jeg fryser sausen i passende bokser til den skal brukes.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.