Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Likør med stikkelsbær og rips

Monday Aug 9, 2021

Dette er en likør som ikke er spesielt søt, men heller ikke bitter. En utmerket måte å få brukt opp både stikkelsbær og rips som ellers fort blir hengende på busken eller ennå verre, blir årgangsbær i dypfryseren.

Denne er to år gammel

Denne er to år gammel

1200 g stikkelsbær
200 g rips (mest for fargens skyld, men gir også smak)
300 g sukker
1 flaske (7 dl) ukrydret 60% brennevin

Plukk og rens bær. Har på et rent glass som rommer 2.5 liter. Tilsett sukker og hell spriten over. Forsegl glasset godt, sett tilside og rist glasset en gang i døgnet til sukkeret er oppløst. Sett så glasset mørkt og kjølig. Jeg lager dette som oftest i august og da er likøren klar til jul. Jeg lar normalt bærene være i glasset så lenge det er noe likør igjen. To år går helt fint, men det fungerer greit å helle av bærene før likøren skal smakes på til jul.

Rist glasset regelessig til sukkeret er oppløst

Rist glasset regelessig til sukkeret er oppløst

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.