Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Appelsinmarmelade (sukkerredusert)

Thursday Dec 31, 2020

Dette er en marmelade der appelsinene vannes ut i flere dager på forhånd for å fjerne bitterhet. Dette gjør at det ikke er nødvendig med like mye sukker som ellers. Denne oppskriften stammer fra Liz Wallentin med tilpassninger gjort av Eirik Chambe-Eng.

Bruk passende glass

Bruk passende glass

2500 g appelsiner
1000 g sukker
80 g limejuice, saft fra fersk lime eller sitronsaft (litt mindre)
3 kanelstenger
noen appelsinsteiner
vann
Litt atamon eller pektin i ettertid om det ikke blir stivt nok
60 g cognac

Utvanningen går fint i en bøtte

Utvanningen går fint i en bøtte

Legg appelsinene i vann og sett kjølig. Plassér noe over slik at alle er dekket av vann. Dette ska stå i åtte dager med vannbytte hver dag. Om en appelsin skulle bli bløt bør den fjernes. Bruk derfor gode og faste applelsiner.

Ha frøene i en tesil

Ha frøene i en tesil

Del så opp appelsinene i små biter. Jeg skjærer ut innholdet, fjerner steiner og kutter skallet i små biter, men det kan også deles opp tynne remser. Ha så alt i en stor kjele sammen med sukker og kanelstenger og la det safte seg en time eller to. Deretter skal det putre på svak varme i ca to timer til. Ha noen appelsinsteiner i mens marmeladen putrer. Det kan hende at man etterhvert må tilføre litt vann for å få rett konsistens. Det avhenger bla. av om man har på lokk eller ikke under oppvarmingen. Mot slutten kan man ha i litt atamon for å bedre lagringsegenskapene. Ta så kjelen av varmen og bland i cognacen.

Rør om jevnlig

Rør om jevnlig

Ha på varme steriliserte glass og lagre kjølig. Smaken blir om mulig bedre etter noen måneders lagring.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.