Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Brente mandler med salt

Tuesday Dec 29, 2020

Klassisk julesnop. Dette er en variant med salt, men man kan velge andre smakstilsetninger som kanel eller feks. chili. Kanskje sammen med saltet.

Fint med en neve i nærheten

Fint med en neve i nærheten

250 g mandler med skall
90 g sukker
0.5 dl vann
0.5 ss smør
0.25 ts flaksalt

Stek mandler i ovn på 180 grader i 15 min. Rør om halvveis.

Ha sukker og vann i en kjele og varm opp. Når sukkeret er løst opp has mandlene i. Skru ved varmen (til 4-5 der 9 er maksimal styrke på min topp) og rør rundt til vannet har fordampet og sukkeret har krystallisert seg rundt mandlene. Skru eventuelt opp temp et knepp og rør videre (jeg pleier ikke å gjøre det, tar litt lenger tid men med bedre kontroll). Sukkeret vil smelte. Rett før alt har smeltet, eller når alt har smeltet (avh av hvor knasete man vil ha det) has smøret i. Rør rundt til det er smeltet og bland godt (dette forhindrer at mandlene klebes sammen). Hell over på et stekebrett med stekepapir og skill mandlene fra hverandre. Dryss salt over med en gang mens mandlene fortsatt er klebrige (muligens før man skiller dem fra hverandre).

Lagre på et tett glass og sett kjølig (kjeller). Slik holder disse seg fint en måneds tid så de kan lages lenge før jul.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.