Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Peanøttsaus

Tuesday Aug 10, 2021

En enkel variant av Satay-saus som er klar på ti minutter. Jeg bruke ofte denne til vårruller.

Litt olje til stekingen.
2 ts rød karripasta. jeg bruker sterk type.
2 fedd raspede hvitløk
3 ss peanøttsmør av ønsket type. Jeg foretrekker litt grov med biter.
250 ml kokosmelk

Smak til med salt, sukker og sitronsaft.

Stek karripasta i en passende kjele. Ha i hvitløk og la det surre med i 20 sekunder (pass på at det ikke svir seg). Ha så i peanøttsmøret og spe gradvis ut med kokosmelken og rør alt jevnt. La putre på svak varme i 3-4 minutter. Smak til med salt, sukker og sitronsaft mot slutten. Jeg bruker sjelden sukker da jeg ofte bruker en type peanøttsmør som er ganske søt.

Rester går fint å fryse.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.