Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Myntegelé

Tuesday Oct 8, 2019

Selv med hard beskjæring klarer mynteplanten å spre seg mye om den får sjansen. Så om høsten er det fint å lage myntegelé om man har mye i hagen. Geléen passer fint til bla. lammeretter.

Jeg forerekker små glass

Jeg forerekker små glass

5 dl mynteblader hardt presset sammen. Gjerne mer om man har
7 dl vann
750 g sukker
40 g fruktpektin
Saften av en normalstor sitron
Grønn kondtorfarge. Jeg bruker farge fra Gimsøy.

Glass som kan romme ca 1.2 liter.

Plukk bladene av myntestilkene og skyll dem i kaldt vann for å rengjøre dem. Ha så i kjele med vann og la det koke opp og deretter koke i 2 minutter. Sil så vekk bladene, varm opp på nytt og rør inn sukkeret. Når det er helt utblandet har man i fruktpektinen og sitronsaften. La det koke et minutt eller to. Ha så i litt grønn konditorfarge. Prøv deg fram. Jeg foretrekker å unngå knallgrønn gelé. Uten denne tilførte fargen vil geléen bli brun.

Hell på steriliserte glass. Jeg foretrekker å bruke ganske små glass da man sjelden bruker mye om gangen. Lagre mørkt og kjølig. Jeg setter mine i kjelleren.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.