Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Havrekake med valnøtt. 30x

Thursday Dec 27, 2018

Dette er en enkel kake å lage til jul. Havren gir kaken litt mer tyggemotstand og er derfor et fint alternativ til mange av de vanlige kakene man lager til høytiden. Oppskriften er opprinnelig fra Nancy Ulstein.

Sjokoladen må has på rett etter at kaken kommer ut av ovnen

Sjokoladen må has på rett etter at kaken kommer ut av ovnen

Oppkriften under er halvert fra den opprinnelige. Den inneholder derfor et halvt egg.

62.5 g mykt smør
0.5 egg
80 g sukker
0.5 ts vaniljesukker

90 gram hvetemel
0.25 ts salt
0.5 ts bakepulver

70 g lettkokte havregryn

Melkerullsjokolade (to pakker) og kvarte valnøtter til pynt.

Bland smør og sukker godt sammen. Jeg bruker håndmikser. Tilsett så egg og vaniljesukker og bland litt til. Bland hvetemel, salt og bakepulver og fordél det jent inn i smørblandingen. Bland tilslutt i havregrynene.

Deigen kan nå settes i kjøleskap noen dager om man ønsker.

Del deigen i 30 like store deler, elektronisk vekt gjør det lett å få like store biter, og form små tønner med en diameter på ca 2 cm. Ha 16 stykk på hver plate da de siger sammen om blir bredere under steking. Stek midt i ovn på 170 grader i 12-15 minutter. Med en gang kakene er ute av ovnen trykkes først en melkerullbit på toppen og dernest en valnøtt på sjokoladen som er i ferd med å smelte.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.