Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Hamburgerbrød (5-6 stk)

Thursday Nov 13, 2008

Hamburgerbrød

Hamburgerbrød

300 g hvetemel
0.5 ts gurkemeie
25 g fersk gjær
1.5 dl vann
2 ss olivenolje
1 egg
0.5 rødløk i små biter
0.5 paprika i små biter
Lettpisket egg og sesamfrø til pynt

Bland hvetemel og gurkemeie. Varm opp vann, olje og egg og ha i gjær. Bland sammen med det tørre samtidig som man har i rødløk og paprika. Løken og paprikaen bør være romtemperert for ikke å motvirke varmen fra væsken. Kna sammen (med kanskje litt mer mel) og hev til dobbel størrelse (en time). Kjevle så ut deigen slik at den er ca 1 cm tykk og trykk ut emner som er ca 12-13 cm i diameter. Hev så en stund til. Pensle med egg og dryss på sesamfrø. Stek midt i ovn på 200 grader i ca 15 minutter.

Kan utmerket fryses.

Comments are closed.