Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Multelikør

Thursday Aug 11, 2011

2011 har vært et godt multeår for min del. Sesongen startet allerede midt i juli i områdene rundt Oslo. En varm vår og godt med nedbør utover sommeren, som var varmere enn normalt, sørget for gode forhold. Når det er nok multer å ta av så kan man lage likør av endel.

Dyp orange og med intens smak av multer

Dyp orange og med intens smak av multer

Ingredienser
1 flaske (7 dl) 60% ukrydret brennevin
700 g multer (eller mer om du vil)
350 g sukker

Bruk et stort norgesglass eller tilsvarende som kan romme 1.5 liter. Ha i bær og sukker og hell i brennevin. Om du har mere multer tilgjengelig og plass i glasset går det greit å tilsette mer. Skru til lokket godt og sett glasset på kjøkkenbenken, altså i romtemperatur. Snu det på hodet en gang i døgnet og rist lett slik at sukkeret gradvis løses opp. Etter en uke eller så er alt sukker oppløst og glasset settes kjølig i kjelleren. La det så stå der i minst 4-5 måneder før bærene skilles fra. Likøren bør deretter gjøres klar med en fin sil eller sileklede.

Sukkeret har her løst seg helt opp

Sukkeret har her løst seg helt opp

Bærene kan brukes i en dessert eller kake for voksne.

Om ønskelig kan likøren smakes til med sukkerlake eller eventuelt vann. Mange bruker destillert vann til dette for å unngå uønsket smak av klor etc.

Sukkerlake
1 del vann
2 deler sukker

Ha sukker og vann i en kasserolle og varm opp til sukkeret er oppløst. Oppbevar sukkerlaken kaldt i kjøleskapet. Den holder seg i flere uker.

Comments are closed.