Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Sprø nougatkonfekt (ca 35 stk)

Sunday Jan 23, 2011

Her bruker man cornflakes for å gjøre fyllet sprøtt og knasete. Cornflakes er alt for søtt til å spises til frokost, men i konfekt passer den bra.

Ikke mulig å motstå

Ikke mulig å motstå

Knekk
45 g sukker
1 dl lettknust cornflakes

Nougatfyll
200 g hakket nougat
50 g hakket mørk sjokolade med ca 70% kakaoinnhold
1 ts honning
1 dl kremfløte

Pynt
200 g mørk sjokolade. Bruk gjerne litt mer.
Hvit sjokolade til pynt

Begynn med å smelte sukkeret i en tykkbunnet gryte. Ha så i cornflakes og bland godt. Hell utover på en plate dekket med bakepapir. Pass på! Smeltet sukker er svært varmt. Når massen har avkjølt seg hakkes den i små biter.

Kjøl av knekken på bakepapir

Kjøl av knekken på bakepapir

Ha hakket nougat og sjokolade i en bolle. Varm opp fløte og honning og hell utover bitene straks den begynner å koke. Bland godt og rør ut slik at alle bitene løses opp. Kjøl ned (gjerne i kjøleskap) og tilsett så knekken. Bland godt og del deigen i tre deler. Form pølser som er ca 12-13 cm lange, legg plastfilm rundt og klem pølsene til en trekantet form. Sett i kjøleskap noen timer (gjerne over natten).

Alle klumper må røres vekk

Alle klumper må røres vekk

Smelt sjokoladen som skal brukes til glasur. Konfekten skal dyppes i sjokoladen så det er enklere om om man bruker mye sjokolade. Rester kan fryses. Ta en og en pølse ut av kjøleskapet og kutt opp ca 1 cm tykke skiver. Dypp i sjokoladen og legg på brett med bakepapir (viktig, ellers setter konfekten seg helt fast). Sett i kjøleskap. Etter en stund kan man ta dem ut og kutte vekk overflødig sjokolade som har rent ned fra konfektbiten. Pynt med hvit sjokolade om ønskelig.

Konfektene lagres i tett boks kjøleskap og holder seg fint i minst to uker.

Comments are closed.