Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Terteskjell (nok til 7-8 skjell)

Sunday Oct 3, 2010

Tja, dette er vel mat som best spises med ABBA i bakgrunnen vil jeg tro. Jeg fornemmer at denne retten hadde sin glanstid på 70-tallet. Lett å lage og ingen avanserte ingredienser, så finner man fram skjellene er denne retten ferdig uten mye jobb.

Retrosnop med asparges

Retrosnop med asparges

Hvit saus
3 ss (45 g) smør
3 ss hvetemel
5 dl melk. Skummet går fint.
2 ss hvitvin eller 1-2 ts hvitvinseddik
0.5 ts salt
Smak til med muskatpulver

Ingredienser
60 g grønne erter
120 g (to stk) gulrot i små terninger
220 g fiskepudding i små terninger
100 g rensete reker
Fint kuttet dill

8 terteskjell
16 asparges. Beregn to tynne asparges pr. skjell

Smelt smør i en gryte med tykk bunn og rør inn hvetemel. Spe på med melk litt etter litt og rør godt ut. La melblandingen småkoke under omrøring i 3-4 minutter. Smak til med vin/eddik, salt og muskatpulver. Ha i gulrot og deretter erter. Gulroten må kokes i røren i ca fem minutter for å bli myk nok. Mot slutten har man i finkuttet dill og fiskepudding. Trekk gryten til side. Jeg synes det er best om røren nå får stå i 20-30 minutter slik at den får tykne litt. Varm så opp om nødvendig og ha i rekene. Rekene skal ikke kokes, bare varmes opp da de lett blir seie av for mye oppvarming.

Ha noen dråper sitronsaft over skjellet og pynt med en sitronskive. Servér sammen med kokte asparges av ønsket type.

Comments are closed.