Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Formloff (2 stk)

Friday Aug 6, 2010

Loff må til en gang i blant. Som oftest varer loff man kan kjøpe i butikken bare en dag før brødet blir alt for tørt. En deig med bare hvetemel er svært lett å jobbe med, så loff er en opplagt kandidat om man vil prøve å gjøre noe selv.

Utmerket til rekesmørbrød og lignende

Utmerket til rekesmørbrød og lignende

Oppskrift krever to brødformer men kapasitet på 1.5-1.7 liter

1 kg hvetemel
1 ts salt
60 g (4 ss) smør
6 dl melk (skummet går bra)
50 g fersk gjær. 25 g går også fint.

1 egg til pensling.
Eventuelt valmuefrø, sesamfrø eller solsikkekjerner til pynt

Bland det tørre. Smelt smør i en gryte og ha i melk og varm alt opp til den blir lunken. Ha i gjær og løs den helt opp. Kna deigen godt sammen og la den stå en time under plast. Kna så ut og rull to tykke pølser som legges i brødformene. Det er lurt å legge stekepapir i formene først. Da kan brødene ganske enkelt heises ut av formene når de er ferdigstekt. Hev på nytt i 45-60 minutter, pensle meg egg og dryss på før eller kjerner om ønskelig. Stek på 200 grader i 40 minutter i midtre til nedre del av ovnen. Pass på så toppen av brødet ikke blir svidd. Legg stekepapir over om nødvendig.

Dette brødet er best når det er ferskt. Kan fryses, men samme begrensing som for spiralloff

Comments are closed.