Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Sjokolademoussekake i tre etasjer

Monday Jul 26, 2010

Liker man sjokolade i alle varianter er dette en perfekt kake. Det er sjokolade i bunnen og hvit, mørk og melkesjokolade i lagene oppover. Mektig sak. Oppskriften er det Claudia Eriksen som har funnet frem til.

Sjokolade i mange lag

Sjokolade i mange lag

Oppskriften er tilpasset en springform med diameter lik 18 cm. Dette kan lett endres ved å bruke kakekalkulatoren.

Nøttebunn
35 g malte mandler eller hasselnøtter
50 g melis
10 g bakekakao (kan sløyfes)
2 eggehviter

Mal nøttene og bland med 20 g melis og kakaoen. Pisk opp eggehvitene til de er nesten helt stive. Ha så 30 g melis gradvis i under piskingen. Eggehviterøren vil da få en fastere og hvitere konsistens. Vend så røren forsiktig sammen med det tørre. Ha stekepapir i bunnen av springformen og stek deigen 15 minutter på 200 grader midt i stekeovnen.

Ferdigstekt nøttebunn

Ferdigstekt nøttebunn

Ta bunnen ut av formen etter steking og la den avkjøle seg helt før den legges tilbake i formen. Jeg pleier å ha nytt stekepapir i formen før det, men det er ikke like viktig som når bunnen stekes. Jeg legger bunnen opp ned i formen fordi den stive overflaten ikke suger seg så lett fast i formen.

Kaken skal nå få tre lag med sjokolademousse. Lagene helles på enkeltvis og kaken må settes i kjøleskap i 30 minutter for at laget skal sette seg og stivne før det neste kan lages og helles på. Moussen stivner raskt så man må vente med å lage hver røre til rett før den skal helles på. Ellers vil man ikke få en jevn overflate.

Ingredienser

Ingredienser

Hvit lag
70 g kremfløte
140 g hvit sjokolade
1 plate gelatin
170 g kremfløte som piskes

Lysebrunt lag
70 g kremfløte
90 g melkesjokolade
1 plate gelatin
60 g kremfløte som piskes

Mørkebrunt lag
70 g kremfløte
120 g mørk sjokolade
1 plate gelatin
60 g kremfløte som piskes

For hvert lag: Legg en plate gelatin i kaldt vann. Kutt sjokoladen i små terninger. Kok opp fløten, hell over i en bolle sammen med sjokoladen og påse at sjokoladen løses helt opp. Ha gelatinplaten i og pass på at den løses opp i den varme blandingen. Stivpisk kremfløten og bland den nøye med sjokoladerøren når den er kald nok til ikke å smelte kremen. Hell så alt på kaken og sett den i kjøleskapet.

Kaken kan godt stå over natten før den skal spises, men den er klar etter 2-3 timer etter at siste lag er påført. Det kan være litt vanskelig å få kaken ut av formen. Om formen er helt tett kan man senke den ned i varmt vann i noen få sekunder. Det vil smelte det ytterste mousse-laget mot kanten. Man kan eventuelt først kle formen med en tynn plastfilm.

Pynt kaken med det som er for hånden. Hermetisk frukt passer bra.

Comments are closed.