Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Kjøttboller med chorizo og fetaost (ca 32 stk)

Wednesday May 26, 2010

Kjøttboller blir alltid bra når man skal lage mat der man ikke trenger å bruke kniv og gaffel. Disse kan godt stekes lenge i forveien, tres på en pinne og bare raskt varmes opp i stekeovn før servering.

Stikk f.eks. fire og fire boller på pinner

Stikk f.eks. fire og fire boller på pinner

500 g kjøttdeig
100 g chorizopølse i små biter
100 g fetaost i biter
1 egg (størrelse L)
2 ss hakket fersk basilikum
1 ts salt
0.5 ts pepper
smør til steking

Ha kjøttdeigen i en stor bolle. Bland inn pølsebitene. Rør så inn alt krydder og deretter egget. Bland tilslutt inn fetaosten. Jeg synes det er best å vente med fetaosten tilslutt for at den ikke skal bli for oppsmulet. La deigen stå i noen minutter. Form deretter små runde kjøttboller med hendene. Det er lurt å gjøre dette med hender som man jevnlig skyller i vann. Lag bollene litt mindre enn en golfball. Kjøttbollene vil, avhenging av kvaliteten på kjøttdeigen, krympe under steking.

Legg ustekte boller på en fuktet tallerken

Legg ustekte boller på en fuktet tallerken

Jeg klargjør boller til en steking om gangen. Legg ustekte boller på en tallerken med vann på. Da fester de seg ikke og kan lett trilles over på stekepannen uten å ødelegge formen. Stek i stekepanne med mye smør på middels varme. Ikke overdriv varmen. Da er det lett å få svi skorpen før kjøttet er gjennomstekt.

Tre bollene på pinner og varm raskt opp i stekeovn før servering om nødvendig.

Comments are closed.