Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Hvitvinsmarinerte klementiner (4 pers)

Tuesday Dec 29, 2009

Klementiner høre julen til så dette er en passende dessert for julen.

Bilde mangler foreløpig

13-15 hele skrelte klementiner
3 dl tørr hvitvin
1.5 dl sukker
3 stjerneanis
2 kanelstenger

Skrell klementinene slik at det ikke følger med noe hvitt innerskall på dem. Kok opp hvitvin, sukker og krydder. La det småkoke i 10 minutter under lokk. Rør om jevnlig og pass på at alt sukkeret løses opp. Ha klementinene i en form, gryte eller tett plastpose slik at alle blir dekket av laken som helles over. La stå i kjøleskap i 2-3 timer, eller mer om du har tid. Vend på mandarinene jevnlig slik at alle får ligge godt i laken. Man kan godt lage mer lake om det er ønskelig for letter å dekke klementinene.

Servér med pisket krem eller iskrem etter smak og behag.

Comments are closed.