Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Rå laksebiter

Tuesday Sep 22, 2009

God velkomstrett etter Alexey Feldgendlers oppskrift som kanskje ikke alle tør å spise, men godt og enkelt å lage er det.

Bilde mangler foreløpig

Fisk
Rå laks. Ferdige fileter går fint
Noen skiver løk om man ønsker. Rød om man ønsker mild smak
Noen sitronskiver om ønskelig

Laksen skal ha vært dypfryst i minst ett døgn i minst minus 18 grader. Er du usikker på om den har blitt det så gjør det selv. Dette tar knekken på eventuelle parasitter. Skjær vekk skinn og del opp i passende biter. Bland med tynne løkringer og sitronskivene. Om man bruker fileter med skinn kan det være en fordel å fjerne skinnet mens kjøttet enda er litt frossent. Prøv deg fram. Venter man for lenge må man være mye mer forsiktig for ikke å rive løs kjøttet også.

Dressing
Sitronsaft
Hakket rosmarin. Vær forsiktig med mengden om den er fersk
Pepper
Salt

Rør alt godt sammen, mengdeforholdet må man smake seg til, og hell over fisken og bland godt. Man kan godt lage dette mange timer i forveien (kvelden før) og sette i kjøleskap. Noen timer bør man uansett la det stå for at dressingen skal gi god smak. Servér fra en bolle og la alle få en skål med en liten gaffel eller eventuelt en cocktailpinne av tre. Jeg synes skåler man ellers bruker til å servere tilbehør til sushi passer bra til dette formålet.

Comments are closed.