Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Rislapper (12-15 stykker)

Saturday Aug 22, 2009

Rislapper er restemat. Ikke nødvendigvis fordi man har kokt risgrøt til overs, men også om man har melkerester eller egg å bruke opp. Som for pannekake- og vaffelrøre kan man godt fryse rislapprøren så det er bare å smelle sammen en diger porsjon.

Godt med kirsebærsyltetøy til

Godt med kirsebærsyltetøy til

Som alltid, bruk ordentlig ris. Ikke snarkokt som bare trenger 15 minutter på å bli ferdig. Best blir det ved å lage dynegrøt. Oppskriften under gir 12-15 rislapper avhenging av hvor store man vil ha dem.

Dynegrøt – ca 1.5 liter
4 dl vann
0.5 ts salt
2 dl rundkornet ris. Jeg bruker ca 220 g
1 liter melk. Bruk det du har, fløterester er utmerket

Varm opp vann og salt, ha i risen og la det koke på svak varme til risen har tatt opp vannet. Ha i melk og varm opp til den begynner å koke. Sett i stekeovn på ca 25-30 grader og la den stå der er 3-4 timer. Man kan godt røre om noen ganger, men det er ikke nødvendig.

Rislapper
1.5 liter risgrøt
9 ss sukker
3 dl hvetemel. Ofte trenger man dobbelt eller mer om grøten er fersk
1.5 ts kardemomme
9 egg

Bland alt sammen. Bruk 3 dl hvetemel først. Min erfaring er at fersk grøt trenger mer enn dobbelt så mye mel som grøt som har stått over natten. Prøv deg fram. La røren stå i ca 15 minutter før den brukes.

Stek med smør på middels varme

Stek med smør på middels varme

Stek i stekepanne på moderat varme. Bruk smør til steking. Jeg foretrekker dem så store at jeg bare har plass til en rislapp om gangen. Inntas varme med syltetøy og kanskje litt rømme om man liker det.

Frys røren, ikke ferdige rislapper, om det er røre til overs.

Comments are closed.