Velprøvede oppskrifter |

Mat vi aldri blir lei av. Online kokebok for heimen

Fjerning av hasselnøttskinn

Wednesday Aug 12, 2009

Hasselnøttskinn har en ikke spesielt god smak så i mange tilfeller er det nødvendig å fjerne dem. Man kan kjøpe dem frie for skinn, men det er ikke mange butikker som fører slikt for salg. Det går også an å gjøre det ved å varme nøttene opp i stekeovn som endel av prosessen med å riste dem, men jeg synes det er ganske tungvint metode.

Kok opp 5 dl vann og ha 50 g (1 pose) natron i kjelen. Man trenger en relativt stor kjele i forhold til vannmengden da det vi boble ganske mye når natriumet tilsettes. Ha i nøtter (200 g bør iallefall gå bra) og la det småkoke i 10 minutter. Skyll deretter nøttene i et dørslag og ha dem i en bolle med kaldt vann. Nå kan skinnet fjernes helt enkelt. Legg deretter nøttene til tørking. Jeg pleier å dem tørke i 24 timer eller mer.

Rett etter at skallet er fjernet

Rett etter at skallet er fjernet

Årsaken til at dette fungerer et at natron er basisk (høy ph) og skinnet til hasselnøttene er sure (lav ph) så ved å blande dette vil man nøytralisere skinnet og gjøre det lett å fjerne det.

Comments are closed.